İletişim
Yardım
Bugünki Mesajlar
Ajanda
Üye Listesi
Home

Navigation
Geri git   DelikanForum.NET > DİN-SİYASET / EKONOMİ-SAĞLIK > Haberler - Siyaset konusu soru ve cevaplar

LinkBack Seçenekler Arama

Alt 19.03.2007, 13:35

Alperen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 207
518 Teşekkür 246 Mesaja aldı
Son Pismanlik fayda etmez..

Saddam'ın heykelini yıkan Iraklı pişman

Bağdat ABD'lilerin eline geçtiği gün Saddam'ın heykelinin devrilmesinde başrolü oynanan Iraklı bugün pişman. Irak'ın şampiyon haltercilerinden biri olan El Ciburi, "ABD'liler diktatörlükten de kötü. Her yeni gün, bir öncekinden daha kötü" diyor.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Kazım El Ciburi adlı halterci, "ABD'liler diktatörlükten de kötü, keşke o heykele hiç dokunmasaydım" dedi.

Saddam Hüseyin'in Bağdat'taki altı metrelik heykelinin üzerine balyozla vuran El Ciburi aradan dört yıl geçtikten sonra pişman olduğunu söylüyor.
Irak'ın şampiyon haltercilerinden biri olan El Ciburi, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada "O heykelin yapıldığı günü çok iyi hatırlıyorum. Ailem ve aşiretimden birçok kişi Saddam Hüseyin tarafından hapse atılmış ya da öldürülmüştü. O heykelin yıkıldığını görmek, benim için saplantı haline gelmişti. Ama bugün baktığımda heykeli devirdiğime gerçekten pişmanım. ABD'liler diktatörlükten de kötü. Her yeni gün, bir öncekinden daha kötü" dedi.

El Ciburi'nin pişmanlığını, "Bildiğin şeytan, bilmediğin şeytandan iyidir. Artık kim dost, kim düşman, belli değil. Durum her geçen gün daha tehlikeli hale geliyor" sözleriyle dile getirdi.

Saddam Hüseyin'in doğum yeri Tikrit'te yaşayan bir Sünni Arap da benzer düşünceleri paylaşıyor ve "Saddam döneminde durum daha iyiydi. Ekonomi bugünden çok daha iyiydi. Bizler Iraklılar, Sünni ve Şiiler hep birlikte yaşıyorduk" dedi.

Bağdatlı bir Şii ise, ''Saddam Hüseyin'in devrilmesiyle birlikte herşeyin iyiye gideceğine gerçekten çok inanmıştık. Ama öyle olmadı. Bugün artık güvenlik yok. Her yerde bombalar patlıyor, Şii ve Sünniler birbirlerini öldürüyor" ifadesini kullandı.

Kimsenin durumdan memnun olmadığı Irak'ta, Amerikan işgalinin beşinci yılında ülke iç savaşın eşiğinde...

O heykel yikilirken, Saddamin heykelini yikanlar yerine kimin heykelini dikiyorlar diye sormustuk. Cok büyük bir yanlislik icerisinde olduklarini söylemistik. Saddam gitti ama.. Karsiliginda memleket de elden gitti.. Namus da elden gitti.. Yönetimden sikayetci olup kendi vataninda bölücülük yapanlara, rejim düsmanlarina ibret olmasi temennisi ile..
Alperen isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.03.2007, 13:39
Particilik gayri-Müslim metodudur!

Salah ad-Din - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 191
339 Teşekkür 212 Mesaja aldı
Gelen gideni aratdirirmis derler..........!
Salah ad-Din isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
[Particilik, Müslümanlari Parti Parti bölmekdedir!]

Hepiniz birden Allah'ın ipine (İslâm'a) sarılın, asla ayrılmayın, (Âli İmrân, 3/103)

Lesezeichen

Seçenekler Arama